O klubu


Klub deluje od l. 1999, ko je bil ustanovljen z namenom, da otrokom ljubljanskih ulic ponudi kakovostno vadbo, kjer se ne uči samo borilnih elementov juda temveč se utrjuje tudi disciplina.

V Judo klubu Zmajčki izpopolnjujemo uravnoteženost prijateljske socializacije, rekreacije in tudi tekmovalnega športa. Klub je dovolj majhen, da nudi kakovostne pogoje dela, ki ga vodijo strokovni trenerji.

Prvi obisk je vedno brezplačen, potrebujete le športno opremo (spodnji del trenirke, majica in natikači za prihod do blazin), možna pa je tudi izposoja kimona. Treningi potekajo na Kotnikovi ulici 8 na Fakluteti za varnostne vede v centru Ljubljane.

Strokovni kader

Gorazd Meško 5.dan

Gorazd je ustanovitelj kluba in predsednik. Bil je dolgoletni aktivni tekmovalec in dosegal odličja v mladinskih in članskih kategorijah v Sloveniji. Po končani športni karieri je bil med drugim mednarodni sodnik, avtor strokovnih publikacij v judu in podpredsednik Judo zveze Slovenije.

S trenerstvom se ukvarja že več kot 30 let, treniral pa je tudi otroke s posebnimi potrebami in se z njimi udeležil evropskega prvenstva na Nizozemskem. Gorazd je sicer kriminolog in dekan Fakultete za varnostne vede. Več o njem

 

Raša Sraka Vuković 5. dan

Raša je trener skupine juda 9-12 let. Judo je začela trenirati z dvanajstimi leti, postala  je ena najboljših judoistk v zgodovini Slovenije. Ima impresivno bero medalj z evropskih in svetovnih prvenstvih ter ima dvakratni naziv za drugo športnico Slovenije in več nazivov športnice Ljubljane.

S trenerstvom se je ukvarjala že zgodaj pri 18tih letih, vendar ga je morala opustiti zaradi tekmovalne kariere. Svoje trenerske izkušnje je obogatila tudi na Japonskem, ko je trenirala v enem najuspešnejših klubov v Sumitomo v Tokiju. Raša je študentka Fakultete za šport.

Luka Vuković 2.dan

Luka je trener tekmovalne skupine 13-16 let. Začel je trenirati judo pri sedmih letih in zastopal Slovenijo na številnih tekmovanjih več kot 20let. S trenerstvom se je ukvarjal tudi za časa tekmovalne poti in študija na Fakulteti za šport. Največ izkušenj  je pridobil pod trenerstvom Poljaka Janusza Pawlowskega. Luka je profesor športne vzgoje z vzgojiteljskimi izkušnjami z mladostniki s čustvenenimi in vedenjskimi motnjami v vzgojnem zavodu, kjer je zaposlen.

Jožef Šimenko 1. dan

Jožef je trener tekmovalne skupine 13-16 let pri kateri se posveča predvsem telesni pripravi. Z judom se je začel ukvarjati ob koncu osnovne šole je in kot član slovenske mladinske judo reprezentance zastopal Slovenijo na številnih tekmovanjih. S trenerstvom se je začel ukvarjati za časa tekmovalne poti in študija na Fakulteti za šport.
Po pridobitvi naziva profesor športne vzgoje, se je odločil za doktorski študij na Fakulteti za šport, kjer dodatno sodeluje kot strokovni sodelavec pri predmetu JUDO. Zaposlen je kot mladi raziskovalec na Olimpijskem komiteju Slovenije, hkrati pa je predavatelj na številnih licenčnih trenerskih seminarjih različnih zvez. Svoje znanje je izpopolnjeval tudi kot štipendist Mednarodnega olimpijskega komiteja na področju splošne kondicijske priprave v Budimpešti in na drugih strokovnih izpopolnjevanjih po Evropi.

Jera Kunčič 2. kyu

Jera je trener judo vrtca (4-6 let). Judo je začela trenirati dokaj pozno, v srednji šoli. Vedno ji je bil judo le rekreacija, dokler ni uvidela svoje želje po delu z otroci. Takrat se je vpisala na Pedagoško fakulteto, smer Specialna in rehabilitacijska pedagogika in nabrala veliko izkušenj z delom z otroci, mladostniki in ljudmi s posebnimi potrebami. Želela je izpopolniti svoje znanje na področju športa, zato se je vzporedno vpisala na Fakulteto za šport, kjer si še vedno pridobiva potrebna znanja.

Izkušnje s trenerstvom je dobila, ko je 4 leta na Zavodu za usposabljanje Janeza Levca vodila judo za osebe z motnjami v duševnem razvoju. Njene želje segajo dlje od judo vrtca, v judo želi pripeljati vsakogar, ki se želi spoznati s tem čudovitim športom.

Matej Marošek

Trener ruske sisteme in samba, ki jih je pridobil na izobraževanju v Ukrajini. Matej vodi rekreacijo.

 

Pogoji vadbe v Judo klubu Zmajčki

Pogoji vadbe so podrobno opisani na tej strani. Prosimo, da jih pozorno preberete